Sarja- ja kuukausikortit Ong Namon joogatunneille

Sarja- ja kuukausikortit käyvät kaikille Joogakoulu Ong Namon joogatunneille. Tunneille voi tulla myös kertamaksulla. Meille käyvät myös kulttuuri- ja liikuntasetelit.

Työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten ale -kortit vain kassalta asianmukaista todistusta vastaan. Ale -20%

Meille käyvät myös kaikki yleisemmät liikunta-/kulttuurisetelit, verkkomaksuina niitä ei voi kuitenkaan suoraan hyödyntää. Voit kuitenkin tuoda tai lähettää meille liinkuntaseteleitä ja käyttää niitä siten myös verkkojoogatuntien ostoon.

Kundaliinijoogaa sanotaan tietoisuuden joogaksi. Se on ns. alkujooga, josta muut joogalajit ovat erikoistuneet: kundaliinijoogassa yhdistyvät astangajoogan ja hathajoogan vahvistavat fyysiset harjoitukset, hengitystekniikat ja mudrat; layajoogan ja mantrajoogan mantrat; rajajoogan mielenhallinta ja meditaatio.

Kaikkea kundaliinijoogan toimintaa ohjaavat karmajoogan syyn ja seurauksen laki, bhaktijoogan omistautuminen universaalille rakkaudelle sekä gianjoogan sisäisen viisauden tunteminen.

Kundaliinijooga on lähtöisin Intiasta. Se on tuhansia vuosia vanha pyhä tiede, jota saivat harjoittaa vain harvat ja valitut, eristäytyneet ja valaistuneet joogit aina 1960-luvun loppupuolelle asti. Vuonna 1969 Yogi Bhajan toi kundaliinijoogan länsimaihin ja alkoi opettaa sitä kaikille – ikään, sukupuoleen, terveydentilaan tai uskonnollisiin vakaumuksiin katsomatta. Hän teki kundaliinijoogasta arkipäivän joogaa: nykyjoogin ei tarvitse jättää perhettään ja eristäytyä vuorille elääkseen valaistuneena ja onnellisena, vaan hän voi tuoda valaistumisen ja onnen osaksi työtänsä, vapaa-aikaansa ja perhe-elämäänsä.

Yogi Bhajanin sanoin: ”Jokaisen ihmisen synnyinoikeus on elää onnellista, tervettä ja pyhää elämää.”

Nykyään kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin oppien mukaan opetetaan ympäri maailmaa, ja opettajien koulutuksesta vastaavat Kundalini Research Institute (KRI) ja Yogi Bhajanin perustama Healthy, Happy and Holy Organization (3HO).

 

Kundaliinijooga sopii kaikille, jotka haluavat pitää huolta terveydestään ja oppia hiljentymään ja kuuntelemaan sisäistä viisauttaan.  Ikä, sukupuoli, ruumiinrakenne, fyysinen kunto, sairaudet tai vanhat vammat eivät vaikuta – jopa pyörätuolissa pystyy joogaamaan, sillä opettaja osaa näyttää jokaisesta liikkeestä kaikille sopivat versiot.  Raskaana olevien naisten kannattaa jättää kundaliinijoogatunnit väliin ja suunnata äitiysjoogatunneille, sillä joissakin kriyoissa on niin paljon raskaana oleville sopimattomia liikkeitä, että odottava äiti ei saa tunnista varsinaista hyötyä itselleen.

Jos sinulla on jokin perussairaus, siitä kannattaa varmuuden vuoksi mainita opettajalle ennen tuntia.

HUOM! Kaikille tunneille voivat tulla sekä ensikertalaiset että pitkään jooganneet, sillä kriyat ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Haastavimmissa liikkeissä opettaja näyttää eri versioita niin, että jokainen pystyy tekemään liikkeet omalle keholleen sopivalla tyylillä.

Kundaliinijoogatunti kestää 60 tai 90 minuuttia. Tunti on aina erilainen, sillä opettaja valitsee joka tunnille erilaisen kriyan ja meditaation. Tunnin rakenne pysyy silti samana:

1) Aluksi virittäydytään lausumalla aloitusmantra Ong Namo Guru Dev Namo ja toisinaan sen jälkeen myös harmonisoiva ja suojaava Mangala Charan Mantra Ad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Nameh, Siri Guru Dev-e Nameh. HUOM! Älä tule tunnille myöhässä, sillä virittäytymismantrat ovat olennainen osa tuntia.

2) Sen jälkeen tehdään kehoa valmistelevia lämmittelyharjoituksia, jotka opettaja on valinnut varsinaista kriyaa silmällä pitäen.

3) Sitten tehdään itse kriya, esimerkiksi ”Kriya kauneuden ylläpitämiseksi” tai ”Kriya juurichakran aktivoimiseksi”. Jotkut kriyat ovat rankkaa urheilua, toiset taas rauhallisempaa liikuntaa.

4) Kriyan päätteeksi tulee tunnin tärkein osuus, 10 minuutin mittainen rentoutumishetki, jonka aikana kriya alkaa vaikuttaa kehossa ja mielessä.

5) Rentoutuksen jälkeen tehdään vielä 3-11 minuutin meditaatio, joka on myös erilainen joka kerta. Opettaja valitsee meditaation siten, että se tukee kriyan vaikutuksia. Meditaatiossa on usein mukana mantra, jonka lausumisen ja merkityksen opettaja selittää tunnilla.

6) Tunnin lopuksi lausutaan loppumantrat Aurinkolaulu ja Sat Nam.

Joogatunnille kannattaa pukeutua joustaviin ja mukaviin vaatteisiin. Joogit suosivat luonnonmateriaaleja, sillä ne eivät häiritse sähköisyydellään.

HUOM! Vältäthän voimakkaiden hajusteiden käyttöä ennen joogatuntia. Allergikot kiittävät. Joogamatot, viltit ja tyynyt löytyvät salista, ja vettä ja Yogi teetä on tarjolla tunnin jälkeen.

Sana ”kundal” tarkoittaa rakastetun hiuskiehkuraa. Kundaliinienergialla tarkoitetaan ihmisen sisäistä voimaa, joka uinuu lantionpohjassa. Kundaliinijoogan kriyat ja meditaatiot herättävät kundaliinienergian ja nostavat sen ylempiin energiakeskuksiin (chakroihin), jolloin tietoisuutemme laajenee: hallitsemme mielemme ja tunteemme paremmin, ajattelemme positiivisemmin, saamme rohkeutta kuunnella sisäistä viisauttamme ja pystymme nauttimaan elämästä hyvinä ja huonoina päivinä. Kundaliinienergian herääminen johtaa monesti siihen, että luovumme huomaamattamme vanhoista, haitallisista ajatusmalleistamme ja tavoistamme. Muutokset tapahtuvat toisilla hellävaraisemmin, toisilla nopeammin, mutta varmaa on, että muutoksia tapahtuu jo yhden kundaliinijoogatunnin jälkeen.

Kundaliinijoogan fyysiset harjoitukset ja meditaatiot varmistavat sen, että kehosi ja mielesi pystyvät käsittelemään kundaliinienergian nousemisen. Yogi Bhajan opetti satoja eri harjoitussarjoja (kriya) ja meditaatioita aina vuoteen 2004 asti, jolloin hän siirtyi tuonpuoleiseen.

Jokainen kriya vaikuttaa eri tavalla kehoon, mieleen ja sieluun: voit tehdä kriyan kilpirauhasen tasapainottamiseksi, hyvän yöunen saamiseksi, häiritsevien ajatusten poistamiseksi, vastustuskyvn vahvistamiseksi, päänsäryn voittamiseksi… kaikkiin tarpeisiin löytyy oma kriya ja meditaatio. Jokainen liike, mantra, hengitystekniikka (pranayama) ja käsien asento (mudra) vaikuttaa kehomme energiaratoihin tietyllä tavalla. Periaate on sama kuin akupunktiossa, koko kehon vyöhyketerapiassa ja monissa muissa manipulaatiohoidoissa: stimuloimalla tiettyjä kehon alueita saadaan aikaan tietynlaisia vaikutuksia kehossa ja mielessä. Kyseessä on erittäin tarkka teknologia, joten tietty kriya ja meditaatio toteutetaankin aina saman kaavan mukaan, opettajasta riippumatta.

Esimerkkejä harjoitussarjojen eli kriyojen vaikutuksista:– kriya unettomuuden voittamiseen- kriya vastustuskyvyn parantamiseeen- kriya uusien mahdollisuuksien houkuttelemiseen- kriya hermoston vahvistamiseen- kriya pelkojen poistamiseen- kriya PMS-oireiden helpottamiseen- kriya jännityksen laukaisemiseen- kriya ruoansulatuksen parantamiseen- kriya alaselän vahvistamiseen- kriya kehon puhdistamiseen- kriya luovuuden lisäämiseen- kriya ihon kaunistamiseen- kriya painonhallinnan tueksi- kriya masennuksen voittamiseen

Esimerkkejä meditaatioiden vaikutuksista:– meditaatio kundaliinienergian herättämiseen- meditaatio surun käsittelyyn- meditaatio masennuksen voittamiseen- meditaatio kommunikaation selkeyttämiseen- meditaatio sisäisen voiman löytämiseen- meditaatio auran vahvistamiseen- meditaatio kärsivällisyyden lisäämiseen- meditaatio negatiivisuuden poistamiseen- meditaatio vaurauden lisäämiseen- meditaatio riippuvuuksista irti pääsemiseen

Useimmat kundaliinijoogan mantrat ovat gurmukhinkielisiä. Ne virittävät joogin energiat oikealle taajuudelle. Mantrat vaikuttavat äänivärähtelynsä sekä suussa sijaitsevien hermopäätteiden kautta.

Ong Namo Guru Dev Namo
Adi-mantra on virittäytymismantra, joka tarkoittaa ”Tervehdin ikuista viisautta ja pyhää opettajaa minussa.” Adi-mantra yhdistää joogin Kultaiseen Ketjuun, johon kuuluvat kaikki joogan harjoittajat kautta aikojen, ja se tasapainottaa energiat joogasalissa sekä muodostaa suojan joogatunnin ajaksi.

Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Nameh, Siri Guru Deve Nameh
Mangala Charan -mantra”Kumarran kaiken alun viisaudelle, kumarran ikuiselle viisaudelle, kumarran totuuden viisaudelle, kumarran suurelle, näkymättömälle viisaudelle.” Tämä on vahvasti suojeleva mantra, joka kutsuu sisäistä viisauttasi ohjaamaan sinua.

AurinkolauluMay the long time sun shine upon you, all love surround you,and the pure light within you guide your way on. 
Aurinkolaulu lauletaan tunnin päätteeksi ja sillä toivotetaan itselle ja kaikille muillekin onnea, rakkautta ja sisäisen valon loistamista.

Sat Nam
Tämä niin sanottu siemenmantra tarkoittaa sananmukaisesti Totuuden Nimeä tai Totuuden tervehtimistä. Totuus löytyy meidän jokaisen sisältä. Sat Nam on myös kundaliinijoogien kansainvälinen tervehdys, jota käytetään sekä tavattaessa että erottaessa: Sat Nam! Tervehdin totuutta sinussa!